Kim Claes
Wanneer:
26 maart 2021 @ 09:00 – 18 november 2021 @ 12:30
2021-03-26T09:00:00+01:00
2021-11-18T12:30:00+01:00
Waar:
Online
Kosten:
Gratis
Contact:

Uitnodiging: Belgisch leernetwerk voor duurzame aankoop van ICT 

Uw aankoopbeleid gericht op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde ICT-keten.

DOEL

Het doel van dit initiatief is om publieke aankopers meer duurzame (circulaire, milieuvriendelijke en eerlijke) ICT te laten aankopen door onderling kennis te delen en goede praktijken naar voor te schuiven. In lijn met internationale ambities is het gemeenschappelijke doel gericht op een duurzame transitie in de ICT industrie tegen 2030.  

DOELGROEP

Belgische publieke aankopers en overheidsexperten werkzaam binnen een organisatie die onderhevig is aan de wetgeving op de overheidsopdrachten.

PROGRAMMA

Tijdens de sessies staat vooral de deling van ervaringen en kennis tussen de deelnemers centraal. Daarnaast worden goede praktijken en instrumenten besproken en komen experten aan het woord. Om actuele valkuilen en kansen te detecteren, zal een beperkt vooronderzoek aan de hand van een korte vragenlijst uitgevoerd worden. De inhoud focust op het verduurzamen van de aankoop van ICT hardware (oa. smartphones, laptops, pc’s en monitors). In tweede instantie kan ook een duurzaam gebruiksbeleid inzake ICT-hardware besproken worden. Duurzaamheid wordt breed ingevuld: zowel circulaire, milieu-, sociale en ethische aspecten zullen aan bod komen. 

Bent u geïnteresseerd in dit initiatief? Registreer u dan (zie link onderaan deze pagina) en noteer alvast de volgende data in uw agenda:

Online sessies binnen het leernetwerk (telkens in de voormiddag van 9u tot 12u30):

  • vrijdag 26 maart
  • donderdag 29 april 
  • donderdag 21 oktober

Op donderdag 29 april zijn er in de namiddag (tot 15u) ook gefaciliteerde sessies in deelgroepen voor de uitwerking van een opdracht.

Terugkomsessie – presentatie van de resultaten: donderdag 18 november van 9u30 tot 12u30 te Brussel (indien mogelijk, zoniet online). 

WERKLAST

De sessies binnen het leernetwerk zullen online plaatsvinden, enkel de terugkomsessie hopen we in Brussel te kunnen laten doorgaan. We vragen de deelnemers dat ze zich actief engageren in de verschillende sessies en tijd willen vrijmaken om aan de slag te gaan met het leermateriaal en de informatie uit de sessies.

INFO EN INSCHRIJVEN

Taal: De sessies zullen voorzien zijn van simultane vertaling (NL- FR/FR-NL)

Registratie: Na uw registratie, houden we u op de hoogte over de verdere praktische uitwerking van dit leernetwerk. Inschrijving kan tot 17 maart via deze link. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt.

Bij verder vragen, kan u contact opnemen met:  Kim Claes, kim.claes[at]catapa.be.


Dit leernetwerk is een initiatief van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO/IFDD), met de steun van de Vlaamse en Waalse overheid, Vlaanderen Circulair, Green Deal Achats Circulaires, ProCirc en Fair ICT Flanders. Het netwerk wordt gefaciliteerd door CATAPA